Norsk Kamelidforening

Samarbeid, vekst og organisering

Spørsmål og svar

Hvilke bøker anbefales for å lære mer om alpakka?

Vi får noen ganger spørsmål om hvilke bøker som anbefales for den som ønsker å lære mer om alpakkaen og alpakkahold. Her er en kort liste, men kom gjerne med andre anbefalinger!

The Camelid Companion (Marty McGee Bennett): Hvis du kjøper en bok om håndtering av alpakka så la det være denne! Den lærer deg å behandle dyrene med respekt og forståelse, og gir deg rolige og balanserte dyr om rådene blir utført riktig!

Llamas and Alpacas: A Guide to Management (Gina Bromage): God bok om alpakkahold generelt. Kombiner gjerne denne med Camelidynamics-boka for håndtering av dyra, så har du en vinnerkombinasjon! Gi gjerne denne boka til veterinæren din slik som vi gjorde.

Medicine and Surgery of South American Camelids: Llama, Alpaca, Vicuna, Guanaco (Murray E. Fowler): Også en bok for veterinæren og den som vil vite mer om helseaspekter ved alpakkaen.

En annen bok som kan være nyttig hurtigoppslagsverk for alpakkaeieren og veterinæren er "alpacaKompass" fra alpacaNordica. Den gir lett tilgang til en mengde viktig informasjon og er kjekk å ta med i felten/fjøset. Du finner den hos Österlen Alpacka

Ideal AlpacasDersom du ønsker å dykke litt mer ned i avl og hvordan man får fram de beste alpakkaene, anbefaler vi boka "Ideal Alpacas from Myth to Reality" av Michael Safley. Denne klassikeren viser deg tydelig hva du bør se etter og hva målene bør være.

Ta kontakt med raadgivning@kamelidforeningen.no hvis du ønsker noe endret eller lagt til!